Lange wachtijden ook zo beu?

De wachttijden voor een airco installatie in Nederland lopen alsmaar op en het neemt ondertussen extreme vormen aan met wachttijden tot en met 3 maanden zijn ondertussen vrij normaal, dit heeft verschillende oorzaken. Het nijpende geschoolde personeelstekort waar veel installatie bedrijven mee te maken hebben, maar ook het feit dat steeds meer mensen een airco met warmtepomp in huis willen hebben. De vraag is aanzienlijk toegenomen tijdens de gehele klimaatdiscussie. Daar komt nog bij dat de zomer van 2019/2020 extreem warm te noemen was en het heeft er alle schijn van dat dezelfde toestanden zich dit jaar wel eens zouden kunnen herhalen. Goed nieuws voor ons airco verkopers daar leven we immers van, maar helaas minder goed nieuws voor u als consument. Bij welke airco verkoper u namelijk ook komt bijna allemaal hebben ze wel het zelfde te vertellen “sorry maar we zitten helemaal vol, over 2 maanden hebben we ongeveer weer een plekje vrij." Dat is natuurlijk behoorlijk frustrerend u wilt het liefste zo snel mogelijk genieten van een airco systeem en niet ergens in de herfst maar het liefste nu meteen in de zomer terwijl het zo verschrikkelijk heet is daar buiten en u van de hitte moeilijk kunt slapen.

Wij van Aircovoordeel begrijpen uw frustraties en we vinden het zelf ook heel erg vervelend dat de wachttijden zo oplopen en we daardoor veel van onze klanten moeten teleurstellen in het heetst van de strijd.

Nu vonden we ook dat we iets moesten bedenken zodat we dit jaar meer mensen konden helpen om toch een airco te kopen en hier zonder wachttijd direct van te genieten. Geen makkelijke opgave maar we hebben het volgende bedacht:

Zelf voormonteren (misschien wel de oplossing?)

De oplossing voor de handige mensen onder ons of voor de gelukkigen onder ons die een installateur in hun omgeving hebben. Speciaal voor deze doelgroep hebben we een installatie handleiding gemaakt, de airco kunt u gewoon bij ons bestellen en deze met behulp van de handige montage handleiding zelf installeren tot aan de inbedrijfstelling van het systeem. (de meeste airco´s uit onze collectie worden binnen een week geleverd.) u spaart hierdoor zelfs ook nog geld, de kosten van de installateur aan huis vallen namelijk weg en wat overblijft zijn de kosten van de airco, eventuele afwerkings- materialen, koelleiding, stuurkabel, inbedrijfstelling en de bezorgkosten, de wachttijd en het plannen van een inbedrijfstelling kan namelijk op een veel kortere termijn, de meeste tijd zit hem toch wel vaak in het voormonteren van het binnen en buitendeel, gaten boren en eventuele toebehoren aanleggen zoals muurbeugels, kanaalgoten en grond of dak opstellingen.

Aan het zelf installeren hangen wel wat haken en ogen waar u rekening mee moet houden, zo moet u officieel de airco ten aller tijden door een F-gassen gecertificeerd bedrijf in bedrijf gesteld worden, u kunt dus het systeem zelf voor monteren en het laatste stukje word dan door de professional gedaan, deze dienst bieden wij aan maar u kunt natuurlijk ook een installateur in uw omgeving vragen dit voor u te verzorgen.

Mocht u nou heel zeker zijn van uw zaak en zeker weten dat alles goed is aangesloten en u bent van mening dat u de airco ook wel zelf in bedrijf kunt stellen,dan willen wij u daar van afraden. Wij weten dat dit is wat vele web-shops aanbieden en vaak later pas aangeven dat u het dan als eindklant heeft verpest als het mis gaat, het zelf in bedrijfstellen is niet conform wetgeving en garantievoorwaarden, het zogenaamde ontluchten van een systeem door een nippel en of ventiel in te drukken op het buitendeel werkt niet en zorgt voor emissie, u speelt namelijk met het koudemiddel inhoud en er ontsnapt altijd gas op deze manier, ook blijft er altijd nog lucht en of vocht over in het systeem waardoor niet alleen de efficiency beinvloed word maar ook de levensduur van het systeem aanzienlijk word verkort, nogmaals dus u kunt het systeem zelf voor monteren maar laat uw systeem in bedrijf stellen door een professional, zo weet u zeker dat het systeem naar behoren werkt, u geen milieudelict pleegt en het systeem conform de aangegeven levensduur ( gemiddeld ) mee gaat.

Klik hier voor de installatie handleiding

 

Mobiele airco.

En als u het toch niet aandurft om de installatie geheel in eigen beheer uit te voeren, Dan hebben we ook nog ander goed nieuws. We hebben namelijk voor dit jaar veel meer mobiele airco´s op voorraad. Deze werken volgens het plug and play principe, hier kan iedereen mee uit de voeten. Dit is niet zo optimaal als een split unit airco maar het brengt wel verkoeling op warme dagen. De mobiele airco´s zijn verplaatsbaar en kunnen daardoor in iedere ruimte worden ingezet. Laat de zomer zo maar komen. Houd u er alstublieft rekening mee dat de voorraad niet onbeperkt is. Als het echt heel heet wordt dan vliegen ook deze systemen de deur uit.

 Klik hier voor onze collectie mobiele airco´s

  • metosi airco covers button homepage
  • zelf installeren 21