Garantievoorwaarden

garantie voorwaardenGarantieperiode op het product:

Volgens de Europese wetgeving moeten fabrikanten 2 jaar Garantie op hun producten geven, dit geld ook voor de producten die worden aangeboden op Aircovoordeel.nl. Sommige fabrikanten zijn zelfs zo overtuigd van hun producten dat ze deze termijn voor bepaalde onderdelen opschroeven naar 3 of 5 of zelfs 10 jaar of meer. De garantietermijn wat geldig is voor uw product wordt meestal weergegeven in de product omschrijving op onze website of in de bijgeleverde documentatie. Het addertje onder het gras; vaak gaat het bij de garantie verlenging om onderdelen die bijna tot nooit kapot gaan. Hier kunt u zich dus beter niet door laten leiden bij uw eindbeslissing.

Garantie op de installatie:

Op de installatiewerkzaamheden zelf zit geen wettelijke verplichte garantie desondanks bieden wij onze klanten toch een garantietijd aan van 6 maanden ( volle seizoen ) op onze werkzaamheden. Wij denken dat deze periode lang genoeg is om vast te stellen of het systeem goed is aangesloten en naar behoren werkt.

Wat veel verkopers u niet vertellen:

Kapotte onderdelen die op basis van de garantie vervangen moeten worden kunnen door ieder installatiebedrijf of indien mogelijk door uzelf vervangen worden, de werkzaamheden zelf maken namelijk geen onderdeel uit van de garantie. U krijgt dus altijd een rekening van uw installateur voor deze werkzaamheden, maar als de garantie is toegewezen vervallen vanzelfsprekend de kosten van het betreffende onderdeel. En betaald u dus alleen de installatie en voorrijkosten die hier mee gepaard gaan.

Tot slot:

Wij hopen natuurlijk dat u nooit gebruik hoeft te maken van uw garantierecht en we kunnen uit ervaring zeggen dat er ook niet heel vaak aanspraak gemaakt wordt op het garantierecht. De airco systemen die u bij Aircovoordeel.nl koopt zijn van de betere airco merken en hebben een dusdanige kwaliteit dat garantie in de meeste gevallen slechts een geruststelling is.

Mocht het desondanks toch voorkomen dat u problemen ondervindt is het goed om te weten dat ook al is de garantie per wet geregeld er helaas wel altijd garantievoorwaarden gelden waar u aan moet voldoen om aanspraak op de garantie mogelijk te maken.

Om u goed te informeren lichten we de belangrijkste tips en voorwaarden hieronder uit:

 • Bewaar uw aankoop of betaalbewijs gezamenlijk met de boekjes van uw Airco. Zo heeft u deze altijd bij de hand indien nodig.
 • Registreer uw product bij de fabrikant, indien er een registratiemogelijkheid aangeboden wordt.
 • Lees de boekjes van de fabrikant altijd goed door om duidelijkheid te krijgen in de merk typsiche garantievoorwaarden.
 • Lees de boekjes van de fabrikant ook door om duidelijkheid te krijgen over veiligheidsaanwijzingen.
 • Lees de boekjes van de fabrikant ook door om duidelijkheid te krijgen over reinigings aanwijzingen.
 • Pas op met aggresieve schoonmaakmiddelen, gebruik altijd schoonmaakmiddelen die goedgekeurd zijn voor airco´s
 • Gebruik geen schuursponsen of andere schurende reinigings materialen.
 • Volg de tips van de fabrikant op, u kunt er van uitgaan dat ze weten waar ze over praten
 • Houdt rekening met het feit dat zogenaamde verslijt onderdelen zoals filters etc. nooit onder de garantie vallen.
 • Laat de airco in bedrijf stellen door een F-Gassen of STEK erkend installateur. Bewaar ook deze rekening bij uw boekjes.
 • Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren door een F-Gassen of STEK erkend installateur. Bewaar ook deze rekeningen bij uw boekjes.
 • Ga nooit zelf sleutelen aan de binnen of buiten unit van uw airco bij defecten, hierdoor vervalt direct uw recht op garantie.
 • Verhuis of verplaats de geinstalleerde Airco nooit zelf, dit moet door een gecertificeerd monteur gedaan worden.
 • Er mogen nooit door u zelf of door een ander veranderingen of aanpassingen aan het apparaat gedaan worden.
 • Maak geen aanpassingen aan systeem software met uitzondering van updates van de fabrikant.
 • Pas op voor val, stoot en breuk schade door onvoorzichtig handelen, dit wordt door sensoren geregistreerd.
 • Probeer stof, rook en waterschade te voorkomen
 • Gaat er iets kapot controleer dan in uw boekjes of het onder de garantie valt.
 • Richt u bij een garantieval tot het adres dat vermeld staat in uw boekjes. Aircovoordeel helpt u indien nodig graag verder.
 • Installatie werkaamheden of het vervangen van kapotte onderdelen valt niet onder het garantierecht. U kunt zelf een installateur benaderen om het vervangende product voor u te vervangen.

Als u zich aan bovenstaande punten houdt zal een aanspraak op garantie in de meeste gevallen geen probleem opleveren.
Mocht u aanspraak willen maken op een garantie neemt u dan contact op met de fabrikant van uw systeem. of met de verkoper van uw systeem.

 

Handige tip van de redactieTIP! van onze redactie:

Bij sommige inboedelverzekeringen is een airco meeverzekerd. Controleer uw polis of sluit de juiste inboedelverzekering af, Mocht u dan met schade komen te zitten die niet valt onder de garantievoorwaarden kunt u toch vaak aankloppen bij uw verzekeraar.