Montage

Airco's die u aanschaft bij Aircovoordeel worden in de meeste gevallen geleverd inclusief een standaard montage tenzij anders vermeld of overeengekomen.
Standaard worden er met onze nieuwe airco's een aantal installatie materialen meegeleverd genoemd de standaard pakket, deze vallen onder de categorie standaard montage.
Deze standaard materialen worden alleen samen met complete spilt unit of multi split systemen geleverd.

Heeft u voldoende aan het standaard pakket ?

Bij een installatie dient u rekening houden met de volgende punten:

 • Koelleiding : Heeft u voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding? ( lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt.
 • Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond?, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden(?) ... staand is inbegrepen!, de unit word dan op dikke rubberen tegeldragers geplaatst .Een muurbeugel is te verkrijgen tegen een meerprijs.
 • Afwerking : Voor het afwerken van uw systeem zijn er kanaalgoten verkrijgbaar, tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af ( enkele situaties onder voorbehoud, er komen soms situaties voor die niet met onze standaard passtukken af te werken zijn, wij raden u aan dit met een passende koof af te laten werken) De kanaalgoten zijn in de kleuren wit/grijs/bruin/zwart verkrijgbaar in verschillende maten voor eventueel meerdere leidingen in 1 kanaal, de kanaalgoten zijn eventueel wel overschilderbaar voor een kleuraanpassing voor uw woning. De monteurs hebben standaard wit bij zich, wenst u een andere kleur geef dit dan aan voor de dag van installatie.
 • Elektra : Aan het buitendeel van de airco zit er aan de rechterzijde +- 3 meter standaard snoer voor de voeding ( afhankelijk welk type airco u kiest ), binnen dit bereik dient een geaard stopcontact te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. de voeding aan het buitendeel kan op verzoek verlengd worden naar een stopcontact in de buurt. Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden, deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering. Deze aanpassingen kunnen door een elektriciën in uw omgeving aangepast worden .De monteurs houden zich bij montage enkel bezig met de elektrische aansluiting van het systeem .( stekkerklare oplevering ) uiteraard kunnen wij de voedingsnoer op aanvraag op maat maken naar een dichtstbijzijnde voedingspunt, stopcontact en of werkschakelaar.
 • Doorvoer : De doorvoer naar buiten door een muur is uiteraard inbegrepen. De monteurs kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton of gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden ( kosten betonboorbedrijf gemiddeld € 125,00 ) .Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak, dan heeft u een dakdoorvoer nodig, dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen, epdm, pvc en of dakleer.
 • Condensafvoer : iedere split unit ( binnen deel ) onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,dit word opgevangen in een condensbakje in het binnendeel, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een flexibele condensslang, deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten, als dit geen optie is bij uw situatie en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven (dak/afvoer) pompt, deze condenspompen kunnen tegen een meerprijs meegeleverd worden.
 • Hoogte : Bij bepaalde systemen ( vanaf 5,0 kW ) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder ( +- 5 meter ) de buitenunit naar boven te brengen naar het platte dak en of dakkapel, in goed overleg met u overleggen we dan de opties, dit kunt u aangeven bij uw bestelling.
 • Extra accessoires : Uiteraard zijn alle extra accessoires ook te verkrijgen bij Aircovoordeel , hier moet u denken aan  Metosi Covers , winterhoezen , beschermkooien , PVC afdakjes , PVC & Rubber opstelt / verhoog balken, schoonmaak artikelen voor condensor of verdamper etc etc .... Dit kunt u bij uw bestelling aangeven .
 • Opties : Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals WIFI, indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in. Het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen , dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen .
 • Info & Advies :
 • Heeft u een systeem die vervangen moet worden en kan er oude materiaal herbruikt worden(?) , geeft u dit bij uw aanvraag aan en u ontvangt een passende offerte !
 • Let op !! bij het demonteren van uw oude systeem is de kans groot dat deze oude gassen bevat genaamd CFK`s en HCFK`s die niet mogen ontsnappen, laat uw systeem daarom demonteren en afvoeren door een vakman en voorkom emissie, geeft u dit aan bij uw aanvraag !
 • Word het buitendeel op een platte dak geplaatst en u bereid liever zelf geen opstelling en of onderstel voor !, geeft u dit dan aan bij uw aanvraag .Er zijn vele extra opties verkrijgbaar zoals verzwaarde pvc balken, Bigfoot rubberbalken ( maximale demping voor resonantie ) of pvc oplossingen ter voorkoming van trillingen, hoogwater en of verplaatsing door harde wind. Bij een standaard montage word het buitendeel op rubberen tegeldragers gemonteerd van +- 1 a 2 cm dik.
 • Info gebruikte materialen : Al onze standaard materialen zijn van zeer goede en degelijke kwaliteit, er zijn dus ook tegen meerprijzen geen betere producten te leveren en of te verkrijgen. Ook bij een standaard montage krijgt u hoogwaardige materialen en geschikt voor jarenlang gebruik, U moet hierbij denken aan koelleidingen met een dikke koperen wanddikte voor goed behoud van de temperatuur en efficiëntie, isolatie van de koelleiding is dik en zelfs brandvertragend , Muurbeugels zijn standaard gecoat en gemaakt voor slecht weer en wind, Condenspompen zijn van de beste merken en vooral zo stil als mogelijk, heeft u liever nog wat verdere info over merken en of modellen van airco ( andere) materialen(?) geeft u dit dan aan bij uw aanvraag of neem contact met ons op .

Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten. Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie.

Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco's die u heeft gekocht bij Aircovoordeel.nl
Wij kunnen niet garant staan voor de meegeleverde materialen van airco's die u elders heeft gekocht.

Logo Aircovoordeel.nl
 • metosi airco covers button homepage
 • zelf installeren 21